dinsdag 9 oktober 2018

KOM ETEN!





































Tassos Sarampalis legt uit hoe hij koken wil. Hij bedenkt zich, als Griek die jaren in Amerika gewoond heeft, en zich nu in Groningen heeft gevestigd, hoe een Hoogelandster oer-oma voor haar hele familie kookt in een groot familiehuis. 


Okay...


Wilbert en Laurens leggen uit hoe de Aga werkt.

Gasten worden aan elkaar voorgesteld.
Gelukkige match van rode truien.
Mensen die allemaal op een eigenwijze ondernemen.

Ik ben helemaal vrijgesteld en kan aan tafel zitten.


Het blijkt een heerlijke fantasie. 


Uit streekproducten maakt hij een troostmaal voor een groep mensen die elkaar bijna allemaal niet kennen.


Met Vino per tutti  uit de buurt van Venezië en Veneto die allemaal een beetje bruisen.

Met een super risotto van blokjes aardappel en zure uitjes.
Met een verrukkelijke gesmoorde geit.
En een hunter's pie van wilde paddestoelen- de vegetarische variant van de geit - die iedereen gelukkig ook rijkelijk nam.

Het toetje was een soort Oostenrijkse Kaiserschmarren soep waar je niet genoeg van op kon scheppen. 


Echt niet Gronings allemaal!

Vaker doen.

1 opmerking: