zondag 13 oktober 2013

OP REIS























Voor onze reis naar de Beaujolais veel drukte in huis. Koken voor het aardappelfeest, een lunch koken voor de moeder van Anne Wine. 

Gelukkig helpt Ria. Ik maak een pudding met gecarameliseerde appelen uit de tuin. Klaas flambeert aan tafel pieds de moutons in calvados. Merk Marquis de Saint Loup naar de gelijknamige vriend van de hoofdpersoon in de roman van Proust.

We eten fritters van Blauwe Congo op de vooravond. Klaas en Ria maken de resterende calvados op als ik voor 150 gasten hapjes salade met zalm en kalfstong serveer. Ignace schept evenzoveel koppen aardappelzeewiersoep.

Als ik na 13 uur werken van een supergeslaagd feest thuis kom kijk ik naar de film Happy together, eet de restjes van de kaasplank en drink de aangebroken fles rode wijn leeg. Klaas gaat nog een paar uur door in Wongema.

Nu inpakken. Bosie gaat naar een logeeradres met pijnstillers, mand en brokjes. Carin past op het huis. Zal haar 1-minuutfilmpjes van het huis en de tuin en ons leven op het blog zetten.

Morgen vroeg opstaan en heerlijk even weg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten